Селски леб

Селски леб


Вкусот на нашето поднебје сплотен во едно селско лепче. Посипот од брашно на крцкавата кора и срединката од ферментирано тесто буди мечти за топло огниште и селска идила. На сите ни е потребано понекогаш да се отргнеме од брзото темпо и да одделиме миг да поуживаме во селската идила, барем преку едно парче селско лепче.